Tractor Pulling

Truck en tractorpulling in Montfoort

Elk 2de weekend van augustus is het weer zo ver de Truck en tractorpuling in Montfoort. Dit jaar zal het plaats vinden op Vrijdag 13 en Zaterdag 14 Augustus.
Op vrijdag avond begint het programma vanaf 19.00 met de trucks van de VTN en afsluitend een tentfeest! Voor nu kunnen we nog niet bekend maken wie er zal optreden maar binnenkort meer! Op zaterdag beginnen we ‘s middags vanaf 14.00 dan rijden de standaard trekkers met trekkers uit de regio, ook zullen er zwaardere klasses rijden vanuit de NTTO. En ook op zaterdag avond gaat de tent open voor een afsluiter! Met dit jaar Vieze jack en nog meer…

Programma
Op de vrijdag avond kan het programma verschillen dit jaar hebben we natuurlijk weer de bakwagen klasse. De wedstrijd start vanaf 19.00 en wanneer de wedstrijd ten einde loopt rond 21.00 gaan de deuren van de tent open en gaat het feestje daar verder.
Op de zaterdag beginnen we vanaf 14.00uur en rijden er verschillende klasses. De standaardklassen, vormt nog steeds de basis van de tractorpulling. In deze klassen wordt gereden met tractoren die nog altijd gebruikt worden op loon- en agrarische bedrijven. Aan deze tractoren mag maar weinig veranderd worden, hoewel ze natuurlijk wel moeten voldoen aan de reglementen op het gebied van veiligheid. Het maximum toerental is 2700 toeren per minuut en er geldt bovendien een vermogenslimiet. De banden mogen niet bewerkt zijn om zo meer tractie te kunnen generen. De standaardklasse wordt gereden in de gewichtsklassen 4,5; 5,5; 7,0; 9,0 en 11,0 ton. Tijdens de tractorpulling in Montfoort wordt de 2,5 ton en 3.5 ton klasse niet gereden. Ook rijden de supersport klasse op de zaterdag middag.

De supersportklasse
De supersportklasse is het paradepaardje van de Farmstock. In deze klasse mogen de deelnemers gebruik maken van elke brandstofpomp of turbo en mogen er tussenkoelers worden toegepast. Deze machines leveren dan ook veel vermogen, waarbij het toerental gelimiteerd is op 2700 toeren per minuut en een maximaal motorinhoud wat varieert per gewichtsklasse. Het relatief lage toerental zorgt ervoor dat de onderdelen in de aandrijving het zwaar te verduren hebben. Dit is ook de reden dat de machines moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Zo moeten de tractoren voorzien zijn van een rolkooi en is de deelnemer verplicht een gekeurde helm te dragen. Dit jaar kunnen we genieten van de prostocks en mini unlimiteds maar natuurlijk nog veel meer.

Kinderarena
Om op zaterdag de dag voor jong en oud te maken hebben we altijd de kinderarena. Deze is te vinden verder op het terrein bij de grote tent. Zo is er elk jaar een mini-kinderboerderij en een spring kussen. Vorig jaar was er zelfs een ballonnen kunstenaar! Jong en oud is bij ons welkom!

Bekijk hier het hele programma:

Sponsoren

Ook wij als vereniging werken samen met sponsoren. Elk jaar benaderen we dan ook weer bedrijven waarvan wij vinden dat ze het beste bij onze evenementen passen. Denk aan bedrijven die te maken hebben met de agrarische sector, maar ook vele meer. Natuurlijk kun je je als bedrijf ook altijd vrijblijvend aanmelden om meer informatie te verkrijgen met betrekking tot sponsering. Stuur dan een mail naar: pjgupullingmontfoort@gmail.com

Parkeren

Naast het evenementen terrein is een stuk grasveld overgehouden om gratis te kunnen parkeren. Er zullen parkeerregelaars aanwezig zijn die de weg zullen wijzen naar een parkeerplek. Parkeren is op eigen risico. Ook is er ruimte om een fiets neer te zetten of een motor. Let op! Het is niet toegestaan om van vrijdag nacht op zaterdag of van zaterdag avond op zondag te overnachten met een caravan op het parkeer terrein.

Toegangsprijzen

o Meerdagenticket: €27,50,-
o Dagticket: €15,-
o Kinderen 3 t/m 12 jaar €2,50

Met een vrijkaart hoeft u niet langs de kassa maar mag u doorlopen naar de kaartcontrole.

Agenda
Vrij 13 en za 14 Augustus
Truck en Tractor Pulling 2021
Zaterdag 18 september 2021
After Pulling Party