Tractor Pulling

Truck en tractorpulling in Montfoort

Elk 2de weekend van augustus is het weer zo ver de Truck en tractorpuling in Montfoort. Dit jaar was het op vrijdag 9 en 10 augustus. Met op vrijdag schitterend weer en ondanks de wind op zaterdag alsnog een heel leuk geslaagd weekend. Op vrijdag kwamen de Trucks van de VTN langs. Op zaterdag waren de tractoren aan de beurt! Ook beide tentfeesten waren ontzettend gezellig en druk! Volgend jaar pakken we uit want dan bestaan we 20 jaar!

Programma
Op de vrijdag avond kan het programma verschillen dit jaar kon u genieten van de bakwagens, 8,5 ton sport en de 8,5 ton supersport. Het begon rond 19.00 uur en werd daarna afgesloten met een tentfeest waarbij mooiwark uit hun dak gingen!

Op de zaterdag begon het programma vanaf 14.00 en reden er verschillende klasses. De standaardklassen, vormt nog steeds de basis van de tractorpulling. In deze klassen wordt gereden met tractoren die nog altijd gebruikt worden op loon- en agrarische bedrijven. Aan deze tractoren mag maar weinig veranderd worden, hoewel ze natuurlijk wel moeten voldoen aan de reglementen op het gebied van veiligheid. Het maximum toerental is 2700 toeren per minuut en er geldt bovendien een vermogenslimiet. De banden mogen niet bewerkt zijn om zo meer tractie te kunnen generen. De standaardklasse werdt verreden in de gewichtsklassen  4,5; 5,5; 7,0; 9,0 en 11,0 ton. Tijdens de tractorpulling in Montfoort wordt de 2,5 ton en 3.5 ton klasse niet gereden.

De supersportklasse
De supersportklasse is het paradepaardje van de Farmstock. In deze klasse mogen de deelnemers gebruik maken van elke brandstofpomp of turbo en mogen er tussenkoelers worden toegepast. Deze machines leveren dan ook veel vermogen, waarbij het toerental gelimiteerd is op 2700 toeren per minuut en een maximaal motorinhoud wat varieert per gewichtsklasse. Het relatief lage toerental zorgt ervoor dat de onderdelen in de aandrijving het zwaar te verduren hebben. Dit is ook de reden dat de machines moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Zo moeten de tractoren voorzien zijn van een rolkooi en is de deelnemer verplicht een gekeurde helm te dragen. De tractoren uit de supersportklasse rijden in de gewichtsklassen 3,4; 3,6 en 4,5 ton.

Kinderarena
Op zaterdag was de kinder arena weer een groot succes, met een ballonen kunstenaar die de mooiste creaties maakte tot de  kinderboerderij. Helaas door de wind kon het kinder bungee jumpen niet doorgaan.

Bekijk hier het hele programma:

Parkeren

Naast het evenementen terrein is een stuk grasveld overgehouden om gratis te kunnen parkeren. Er zullen parkeerregelaars aanwezig zijn die de weg zullen wijzen naar een parkeerplek. Parkeren is op eigen risico. Ook is er ruimte om een fiets neer te zetten of een motor. Let op! Het is niet toegestaan om van vrijdag nacht op zaterdag of van zaterdag avond op zondag te overnachten met een caravan op het parkeer terrein.

Toegangsprijzen

o Meerdagenticket: €27,50,-
o Dagticket: €15,-
o Kinderen 3 t/m 12 jaar €2,50

Met een vrijkaart hoeft u niet langs de kassa maar mag u doorlopen naar de kaartcontrole.

Agenda
Za 18 april
PJGU Schuurfeest Cattenbroek
Vrijdag 19 juni
Autopuzzelrit 2020
Vrij 7 en za 8 augustus 2020
Truck en Tractor Pulling 2020