Tractor Pulling

Truck en tractorpulling in Montfoort

Op 12 en 13 Augustus is het weer tijd voor de jaarlijkse truck & tractor pulling van PJGU zuid west Utrecht.
Volg hier onze laatste updates! of neem een kijkje op onze facebook/instragram pagina.

Inschrijven
Het is vanaf nu mogelijk om je online in te schrijven voor de tractorpulling van Zaterdag 13 Augustus.
Tot 10 Juni staat de inschrijving online en voor 18 Juni krijg je bericht of je ook echt mee kan doen.

Er kan dit jaar ingeschreven worden voor de volgende klassen:
– 4500 kg

– 5500 kg

– 7000 kg

– 9000 kg

-11000 kg

Een aanmelding is geen garantie op een start plaats, bij te veel inschrijvingen zal er een loting plaats vinden.

Let op! Hierbij heeft de regio en hebben leden voorrang.

Inschrijven kan met onderstaande link:
https://www.ntto.nl/trs/zelf_meedoen.php

 

Benieuwd naar hoe het in 2021 was? zie hier de foto’s !

Programma
Op de zaterdag beginnen we vanaf 14.00uur en rijden er verschillende klasses. De standaardklassen, vormt nog steeds de basis van de tractorpulling. In deze klassen wordt gereden met tractoren die nog altijd gebruikt worden op loon- en agrarische bedrijven. Aan deze tractoren mag maar weinig veranderd worden, hoewel ze natuurlijk wel moeten voldoen aan de reglementen op het gebied van veiligheid. Het maximum toerental is 2700 toeren per minuut en er geldt bovendien een vermogenslimiet. De banden mogen niet bewerkt zijn om zo meer tractie te kunnen generen. De standaardklasse wordt gereden in de gewichtsklassen 4,5; 5,5; 7,0; 9,0 en 11,0 ton. Tijdens de tractorpulling in Montfoort wordt de 2,5 ton en 3.5 ton klasse niet gereden. Ook rijden de supersport klasse op de zaterdag middag.

Uitslagen
Benieuwd hoe de trekkers rijden tijdens de wedstrijd?
Via deze link zijn de uitslagen te bekijken!

Livestream
Onze wedstijd is dit jaar ook online gefilmd!
Live Montfoort – TijhuisAV (livebroadcast.nl)

De supersportklasse
De supersportklasse is het paradepaardje van de Farmstock. In deze klasse mogen de deelnemers gebruik maken van elke brandstofpomp of turbo en mogen er tussenkoelers worden toegepast. Deze machines leveren dan ook veel vermogen, waarbij het toerental gelimiteerd is op 2700 toeren per minuut en een maximaal motorinhoud wat varieert per gewichtsklasse. Het relatief lage toerental zorgt ervoor dat de onderdelen in de aandrijving het zwaar te verduren hebben. Dit is ook de reden dat de machines moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Zo moeten de tractoren voorzien zijn van een rolkooi en is de deelnemer verplicht een gekeurde helm te dragen. Dit jaar kunnen we genieten van de prostocks en mini unlimiteds maar natuurlijk nog veel meer.

Kinderarena (2021 vervallen)
Om op zaterdag de dag voor jong en oud te maken hebben we altijd de kinderarena. Deze is te vinden verder op het terrein bij de grote tent. Zo is er elk jaar een mini-kinderboerderij en een spring kussen. Vorig jaar was er zelfs een ballonnen kunstenaar! Jong en oud is bij ons welkom!

Bekijk hier het hele programma:

Sponsoren

Ook wij als vereniging werken samen met sponsoren. Elk jaar benaderen we dan ook weer bedrijven waarvan wij vinden dat ze het beste bij onze evenementen passen. Denk aan bedrijven die te maken hebben met de agrarische sector, maar ook vele meer. Natuurlijk kun je je als bedrijf ook altijd vrijblijvend aanmelden om meer informatie te verkrijgen met betrekking tot sponsering. Stuur dan een mail naar: pjgupullingmontfoort@gmail.com

Parkeren

Naast het evenementen terrein is een stuk grasveld overgehouden om gratis te kunnen parkeren. Er zullen parkeerregelaars aanwezig zijn die de weg zullen wijzen naar een parkeerplek. Parkeren is op eigen risico. Ook is er ruimte om een fiets neer te zetten of een motor. Voor de deelnemers/team leden die via de achteringang binnen zullen komen is het parkeren dit jaar achterop het terrein. Let op! Het is niet toegestaan om van vrijdag nacht op zaterdag of van zaterdag avond op zondag te overnachten met een caravan op het parkeer terrein.

Fotograaf
Zoals elk jaar zullen er op ons evenement fotograven rond lopen. Deze foto’s gebruiken wij voor diverse PR-doeleinde.
Wij doen ons best om onze bezoekers zo minmogelijk herkenbaar op de foto’s te fotograferen. Echter kan het een keer gebeuren dat dit niet het geval is.
Ben je op ons evenement en wil je liever niet herkenbaar in beeld geef dit dan aan bij de fotograaf, of meld dit bij iemand van de organisatie (mensen met een witte blouse met PJGU Pulling logo).

Toegangsprijzen

Agenda
Zaterdag 30 April 2022
Tentfeest 2022
Vrij 12 en Za 13 Augustus
Truck en tractor Pulling 2022
Zaterdag 24 September 2022
After Pulling Party