Truck en Tractor Pulling

Truck en tractorpulling in Montfoort

Truck & Tractor Pulling 2024

Schrijf 9 en 10 Augustus maar alvast in de agenda want dat is het weer het 2e weekend van Augustus wat betekend dat het weiland weer word opgebouwd voor de Truck en Tractor Pulling.

Inschrijven is niet meer mogelijk!
Benieuwd of jij aan de wedstrijd mag meedoen?
Startlijsten NTTO

Startlijsten VTN

Wat kunnen we terug kijken op een mooie editie afgelopen 11 en 12 Augustus. Een goede wedstrijd met een heerlijk zonnetje erbij!
Hopelijk zien we je volgend jaar weer het tweede weekend van Augustus 2024.

Bekijk hier de Foto’s van 2022!

Bekijk hier 2021 foto’s !

Programma 2023

Op de vrijdag avond starten we om 19.30 en gaan de Trucks de Spits afbijten. De Bakwagenklasse met trucks uit de regio, Supersport en de 8,5 ton supersport klassen zullen weer voor een indrukwekkende avond zorgen. Na de wedstrijden word deze eerste dag afgesloten met een tentfeest met niet alleen de Gebroeders Ko maar ook Qmusic the party is in de tent! (Let op! tentfeest is 16+)

Op de zaterdag beginnen we vanaf 14.00uur en rijden er verschillende klasses. De standaardklassen, vormt nog steeds de basis van de tractorpulling. In deze klassen wordt gereden met tractoren die nog altijd gebruikt worden op loon- en agrarische bedrijven. Aan deze tractoren mag maar weinig veranderd worden, hoewel ze natuurlijk wel moeten voldoen aan de reglementen op het gebied van veiligheid. Het maximum toerental is 2700 toeren per minuut en er geldt bovendien een vermogenslimiet. De banden mogen niet bewerkt zijn om zo meer tractie te kunnen generen. De standaardklasse wordt gereden in de gewichtsklassen 4,5; 5,5; 7,0; 9,0 en 11,0 ton. Tijdens de tractorpulling in Montfoort wordt de 2,5 ton en 3.5 ton klasse niet gereden.
Afsluitend aan de zaterdag is er nog een tentfeest waar zowel de band Mooi Wark een optreden geven maar ook Rene Karst van de partij is!

Programma in het Kort:

Vrijdag avond:
terrein open: 18.00 uur
Start wedstrijd: 19.30 uur
Tentfeest: 22.00 uur.

Zaterdag:
Terrein open: 12.00 uur
Start Wedstrijd: 14.00 uur
Tentfeest: 22.00 uur

(Let op! tentfeest is 16+)

De supersportklasse
De supersportklasse is het paradepaardje van de Farmstock. In deze klasse mogen de deelnemers gebruik maken van elke brandstofpomp of turbo en mogen er tussenkoelers worden toegepast. Deze machines leveren dan ook veel vermogen, waarbij het toerental gelimiteerd is op 2700 toeren per minuut en een maximaal motorinhoud wat varieert per gewichtsklasse. Het relatief lage toerental zorgt ervoor dat de onderdelen in de aandrijving het zwaar te verduren hebben. Dit is ook de reden dat de machines moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Zo moeten de tractoren voorzien zijn van een rolkooi en is de deelnemer verplicht een gekeurde helm te dragen. Dit jaar kunnen we genieten van de prostocks en mini unlimiteds maar natuurlijk nog veel meer.

Kinderarena
Om op zaterdag de dag voor jong en oud te maken hebben we de kinderarena. Deze is te vinden verder op het terrein bij de grote tent. Vorig jaar was er zelfs een ballonnen kunstenaar! Jong en oud is bij ons welkom!

Bekijk hier het hele programma:

Sponsoren

Ook wij als vereniging werken samen met sponsoren. Elk jaar benaderen we dan ook weer bedrijven waarvan wij vinden dat ze het beste bij onze evenementen passen. Denk aan bedrijven die te maken hebben met de agrarische sector, maar ook vele meer. Natuurlijk kun je je als bedrijf ook altijd vrijblijvend aanmelden om meer informatie te verkrijgen met betrekking tot sponsering. Stuur dan een mail naar: pjgupullingmontfoort@gmail.com

Parkeren

Naast het evenementen terrein is een stuk grasveld overgehouden om gratis te kunnen parkeren. Er zullen parkeerregelaars aanwezig zijn die de weg zullen wijzen naar een parkeerplek. Parkeren is op eigen risico. Ook is er ruimte om een fiets neer te zetten of een motor. Voor de deelnemers/team leden die via de achteringang binnen zullen komen is het parkeren dit jaar achterop het terrein. Let op! Het is niet toegestaan om van vrijdag nacht op zaterdag of van zaterdag avond op zondag te overnachten met een caravan op het parkeer terrein.

Fotograaf
Zoals elk jaar zullen er op ons evenement fotograven rond lopen. Deze foto’s gebruiken wij voor diverse PR-doeleinde.
Wij doen ons best om onze bezoekers zo minmogelijk herkenbaar op de foto’s te fotograferen. Echter kan het een keer gebeuren dat dit niet het geval is.
Ben je op ons evenement en wil je liever niet herkenbaar in beeld geef dit dan aan bij de fotograaf, of meld dit bij iemand van de organisatie (mensen met een witte blouse met PJGU Pulling logo).

Toegangsprijzen:

Vanaf 13 jaar €20,00
tweedagenkaart €35,00 (vrijdag avond en zaterdag)
7 t/m 12 jaar €5
t/m 6 jaar gratis
Kaarten zijn te koop aan de kassa tijdens het evenement.
Dit is voor zowel de wedstrijden als de tentfeesten.
Het is niet mogelijk vooraf kaarten te bestellen.
Agenda
Vrijdag avond 14 Juni
Autopuzzelrit
Vrijdag 30 Augustus
Nacht kanoen
9 en 10 Augustus 2024
Truck en tractor Pulling 2024