Truck en Tractor Pulling

Truck en tractorpulling in Montfoort

Afgelopen 12 en 13 Augustus was het weer tijd voor de jaarlijkse truck & tractor pulling van PJGU zuid west Utrecht.
Volg hier onze laatste updates! of neem een kijkje op onze facebook/instagram pagina.

Ook dit jaar hebben we weer kunnen genieten van een hete wedstrijd, dit kwam niet alleen door de warmte van het weekend.
Met als afsluiter beide avonden een heerlijk tentfeest met niemand minder dan Snollebollekes op de zaterdag avond!
Wat hebben wij weer genoten van het weekend wij hopen jullie ook!

Bekijk hier de Foto’s van 2022!

Bekijk hier 2021 foto’s !

Programma 2022

Op de vrijdag avond startten we om 19.30 en gingen de Trucks de Spits afbijten. De Bakwagenklasse met trucks uit de regio, Supersport en de 8,5 ton supersport klassen zullen weer voor een indrukwekkende avond zorgen. Na de wedstrijden werd deze eerste dag afgesloten met een tentfeest met niet alleen Vieze Jack maar ook Waterproof shampoo in de tent! (Let op! tentfeest is 16+)

Op de zaterdag begonnen we vanaf 14.00uur en reden er verschillende klasses. De standaardklassen, vormt nog steeds de basis van de tractorpulling. In deze klassen wordt gereden met tractoren die nog altijd gebruikt worden op loon- en agrarische bedrijven. Aan deze tractoren mag maar weinig veranderd worden, hoewel ze natuurlijk wel moeten voldoen aan de reglementen op het gebied van veiligheid. Het maximum toerental is 2700 toeren per minuut en er geldt bovendien een vermogenslimiet. De banden mogen niet bewerkt zijn om zo meer tractie te kunnen generen. De standaardklasse wordt gereden in de gewichtsklassen 4,5; 5,5; 7,0; 9,0 en 11,0 ton. Tijdens de tractorpulling in Montfoort wordt de 2,5 ton en 3.5 ton klasse niet gereden. Ook reden de supersport klasse op de zaterdag middag. Hier rijden dus ook de tractoren die omgebouwd zijn met bijvoorbeeld vliegtuigmotoren.
Afsluitend aan deze zaterdag was er nog een tentfeest waar zowel de band Session een optreden gaven maar ook Snollebollekes van de partij was!

(Let op! tentfeest is 16+)

Uitslagen 2022
Benieuwd hoe de trekkers hebben gereden tijdens de wedstrijd?

Uitslag Vrijdag

Uitslag Zaterdag

De supersportklasse
De supersportklasse is het paradepaardje van de Farmstock. In deze klasse mogen de deelnemers gebruik maken van elke brandstofpomp of turbo en mogen er tussenkoelers worden toegepast. Deze machines leveren dan ook veel vermogen, waarbij het toerental gelimiteerd is op 2700 toeren per minuut en een maximaal motorinhoud wat varieert per gewichtsklasse. Het relatief lage toerental zorgt ervoor dat de onderdelen in de aandrijving het zwaar te verduren hebben. Dit is ook de reden dat de machines moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Zo moeten de tractoren voorzien zijn van een rolkooi en is de deelnemer verplicht een gekeurde helm te dragen. Dit jaar kunnen we genieten van de prostocks en mini unlimiteds maar natuurlijk nog veel meer.

Kinderarena
Om op zaterdag de dag voor jong en oud te maken hebben we de kinderarena. Deze is te vinden verder op het terrein bij de grote tent. Vorig jaar was er zelfs een ballonnen kunstenaar! Jong en oud is bij ons welkom!

Bekijk hier het hele programma:

Sponsoren

Ook wij als vereniging werken samen met sponsoren. Elk jaar benaderen we dan ook weer bedrijven waarvan wij vinden dat ze het beste bij onze evenementen passen. Denk aan bedrijven die te maken hebben met de agrarische sector, maar ook vele meer. Natuurlijk kun je je als bedrijf ook altijd vrijblijvend aanmelden om meer informatie te verkrijgen met betrekking tot sponsering. Stuur dan een mail naar: pjgupullingmontfoort@gmail.com

Parkeren

Naast het evenementen terrein is een stuk grasveld overgehouden om gratis te kunnen parkeren. Er zullen parkeerregelaars aanwezig zijn die de weg zullen wijzen naar een parkeerplek. Parkeren is op eigen risico. Ook is er ruimte om een fiets neer te zetten of een motor. Voor de deelnemers/team leden die via de achteringang binnen zullen komen is het parkeren dit jaar achterop het terrein. Let op! Het is niet toegestaan om van vrijdag nacht op zaterdag of van zaterdag avond op zondag te overnachten met een caravan op het parkeer terrein.

Fotograaf
Zoals elk jaar zullen er op ons evenement fotograven rond lopen. Deze foto’s gebruiken wij voor diverse PR-doeleinde.
Wij doen ons best om onze bezoekers zo minmogelijk herkenbaar op de foto’s te fotograferen. Echter kan het een keer gebeuren dat dit niet het geval is.
Ben je op ons evenement en wil je liever niet herkenbaar in beeld geef dit dan aan bij de fotograaf, of meld dit bij iemand van de organisatie (mensen met een witte blouse met PJGU Pulling logo).

Toegangsprijzen:

Vanaf 12 jaar €15,00
tweedagenkaart €27,50
3 t/m 12 jaar €2,50
t/m 3 jaar gratis
Kaarten zijn te koop aan de kassa tijdens het evenement.
Dit is voor zowel de wedstrijden als de tentfeesten.
Het is niet mogelijk vooraf kaarten te bestellen.
Agenda
Zaterdag 1 April 2023
Tentfeest 2023
11 en 12 Augustus 2023
Truck en tractor Pulling 2023
Zaterdag 23 September 2023
PJGU After Pulling Party